top of page

Fasthold kontakt til dine sårbare kræftpatienter

Hvis du arbejder i almen praksis og ønsker at gøre en særlig indsats for at fastholde kontakten til sårbare kræftpatienter i din praksis, så kan du lade dig inspirere af VIDs flyer herunder:

 

 

 

Flyeren er pt. i pilottest, og ændringer kan derfor forekomme.

Det kan være svært for almen praksis at få overblik over og følge op på patienter, som er blevet diagnosticeret med kræft eller andre alvorlige sygdomme.

 

Initiativet "Fasthold kontakt til dine kræftpatienter” skal derfor understøtte, at almen praksis har muligheden for at følge op, når almen praksis vurderer, at en kræftpatient får behov for en særlig indsats i form af klinikkens støtte og vejledning, fordi patienten befinder sig i en sårbar situation. Det kan være, når behandlingen skifter fra at være kurativ til at være palliativ, eller når patienten ikke selv formår at tage initiativ til at kontakte almen praksis - eventuelt på grund af sociale, ressourcemæssige eller andre omstændigheder. 

 

Initiativet fokuserer på to indsatser:

  • Initiativet udvikler let anvendelige værktøjer, som kan hjælpe klinikken med at fastholde kontakten til sårbare kræftpatienter.

  • Podcast.

Samarbejdspartnere: Allerødlægen, Lægecenter Korsør.

Kontaktperson i VID: Helle Gregersen, hgr@vidap.dk

bottom of page