top of page

Tolkeseminar

Bidrager tolkeloven til ulighed i sundhed? 

 

Formålet var at afholde et seminar for at skabe opmærksomhed om hvordan tolkegebyret bidrager til ulighed i sundhed. Seminaret blev afholdt den 28. april 2022 i Panumtårnet på Københavns Universitet med 55 deltagere.

Panelet bestod af Camilla Rathcke, formanden for Lægeforeningen, Bolette Friedrichsen, formand for DSAM, Morten Sodermann, professor med speciale i ulighed i sundhed, Karin Friis Bach, formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner samt Nasteha Ali Sheikh Hussein, sundhedsfaglig person og tolk. 

 

Medieomtale

“Patienterne betaler med deres helbred”, Ugeskrift for læger, april 2022. 

“Når der er sprogbarrierer i konsultationen – tolkegebyret og dets konsekvenser”, Månedsskrift for almen praksis, september 2022.

“Tolkegebyr i sundhedsvæsnet skader patientsikkerheden og skaber ulighed”, Vinkel360.com, kommentar af Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen og Bolette Friedrichsen, formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, juli 2022.  

Omstridt lov skulle få flere til at lære dansk, men i stedet får den folk til at blive væk fra lægen - TV 2” , februar 2023.

Gebyr skulle spare staten penge, men et større millionbeløb mangler stadig at blive betalt - TV 2”, februar 2023.

Samarbejdspartnere: Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet og Center for Almen Medicin, Københavns Universitet.

Initiativet er afsluttet. 

Kontaktperson: Alette Heinrich Pramming, ahp@vidap.dk

bottom of page