top of page
Initiativer

Om VID-initiativer og værktøjer

VID initativer

VID har udviklet en model for udvælgelse af potentielle VID-initiativer som skal munde ud i brugbare værktøjer for det almenmedicinske miljø. For at komme i betragtning skal der være et momentum for initiativet, fx at det indgår i overenskomsten eller andet, som kan drive et behov eller efterspørgsel.

Initiativerne kan komme fra de regionale kvalitetshenheder, forskningsprojekter fra en af de fire forskningsenheder for almen praksis i Danmark eller være en VID-idé.

De skal omhandle kræft eller være af generisk karakter, som kan komme mange til gavn i almen praksis. VID-initiativer kan derudover  ligge inden for et af de tre temaer: opsporing af alvorlig sygdom, opfølgning på alvorlig sygdom eller ulighed i sundhed. Hvis initiativet passer ind i et af de tre VID-arbejdsspor, som er viden, transfer eller netværk, vil vi til sidst kigge på initiativets relevans for almen praksis; hvor stor er gennemførlighed, hvilke ressourcer har vi, balance mellem emne/geografi/organisering, samt hyppighed og konsekvens. Hvis alt dette stemmer, har vi et VID-initiativ.

VID værktøjer

VID arbejder målrettet på at gøre eksisterende viden indenfor de udvalgte fokusområder, baseret på vores erfaringer fra de forskellige VID initativer, tilgængelig for forskere i almen medicin og for sundhedssektoren med fokus på almen praksis’ behov og ønsker.

 

Dette omfatter skræddersyede formidlingsmetoder og vidensprodukter, eksempelvis rapporter, flyers, oversigter, postkort, podcasts, digitale undervisningspakker, videoer med videre.

bottom of page