top of page

Mine Symptomer

Krav for at kunne deltage + honorar

Praksis fra følgende regioner kan deltage:

Region Nordjylland, Region Syddanmark, Region Midtjylland

Øvrige geografiske betingelser for deltagelse:

Pt. er projektet kun i Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Bornholm, men det forventes at blive udbredt til hele landet.

Hvordan honoreres deltagelsen?

Honorering er 1.000 kr. til hver læge, der deltager i klinikmodulet i dagtid, og 1.000 kr. til hver læge, der deltager i forskningsprojektet (gælder dog ikke Bornholm).

Tilmeldingsfrist:

1. juni 2026

Kort om forskningsprojektet

Projektets formål:

At undersøge effekten af et internetbaseret selvhjælpsprogram til patienter med længerevarende symptomer i almen praksis. Forventningen er, at programmet vil hjælpe patienten til en bedre symptomforståelse og give patienten redskaber til bedre at kunne håndtere symptomerne.

Emneord:

Symptomer, eHealth

Hvad er fordelene ved projektet for patienten?

Målgruppen er patienter med længerevarende eller funktionelle symptomer. Selvhjælpsprogrammet Mine Symptomer hjælper patienten til at forstå, hvorfor symptomer nogen gange varer ved og programmet giver patienten redskaber til selv at kunne håndtere sine symptomer. Programmet forventes derved at forbedre patientens funktionsevne og livskvalitet og med tiden også at reducere symptomerne.

Hvad er fordelene ved projektet for klinikken?

Praksis kan tilbyde patienterne en specifik behandling til længerevarende og funktionelle symptomer. Med selvhjælpsprogrammet flyttes behandlingstid fra konsultationen hjem til patienten.

Der er lavet et 60 min. klinikmodul, der introducerer til praksis’ brug af programmet og formidler viden om længerevarende symptomer. Klinikmodulet kan gennemføres i egen praksis og giver desuden adgang til at se, hvad programmet indeholder. Alternativt afholder projektgruppen også undervisning i regi af DGE eller praksisklynger i det omgang, det er muligt.

Hvad er klinikkens opgaver i projektet helt konkret?

At ordinere programmet til patienter i målgruppen samt informere om projektet. Såfremt lægen vurderer det relevant, tilbydes patienten en opfølgning i praksis efter afsluttet arbejde.

Forud for deltagelse i projektet skal læger og evt. klnikpersonale gennemgå en kort introduktion til projektet og selvhjælpsprogrammet. se ovenfor.

Kontakt og det praktiske

Projektets hjemmeside:

Hvordan skal klinikken tilmelde sig projektet?

Tilmelding til projektet kan ske på mail til mine.symptomer.info@auh.rm.dk eller på tlf. 2147 6826.

Navn (kontaktperson 1):

Marianne Rosendal og Mette Trøllund Rask

E-mail (kontaktperson 1):

Telefon (kontaktperson 1):

Tlf. 21 47 68 26. Bag projektet står speciallæge i almen medicin, ph.d. Marianne Rosendal, cand.scient.san., ph.d. Mette T. Rask og professor, ledende psykolog Lisbeth Frostholm. Projektet udgår fra Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus, og Funktionelle Lidelser, Aarhus Universitetshospital.

Navn (kontaktperson 2):

E-mail (kontaktperson 2):

Telefon (kontaktperson 2):

bottom of page