Træn smerten væk - en app til tidlig indsats og forebyggelse af muskuloskeletale smerter i almen praksis
Krav for at kunne deltage + honorar
Praksis fra følgende regioner kan deltage:
Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Nordjylland, Region Sjælland, Region Syddanmark
Øvrige geografiske betingelser for deltagelse:
Hvordan honoreres deltagelsen?
Efter gældende takst (ca. 880 kr/time)
Tilmeldingsfrist:
1. oktober 2024
Kort om forskningsprojektet
Projektets formål:
Hvert år henvender tusindvis af danskere sig til deres praktiserende læge på grund af smerter i bevægeapparatet. Ofte er der tale om smerter, der kan reduceres eller ligefrem kureres med træning. Med dette in mente udviklede sundhed.dk i samarbejde med Region Midtjylland, Region Nordjylland og Lægehåndbogen i 2020 en app med navnet ”Træn smerten væk”, som praktiserede læger kan anbefale i deres vejledning af patienter med muskuloskeletale smerter. Nu vil forskere fra ved Forskningsenheden for Almen Praksis Aarhus og Aalborg, sammen med forskere fra Center for Planlagt Kirurgi ved Regionshospitalet Silkeborg, forestå en evaluering af appen med henblik på videreudvikling og en bredere implementering i almen praksis.
Emneord:
Smerter, eHealth, Bevægeapparat
Hvad er fordelene ved projektet for patienten?
Patienten deltager ikke direkte i projektet her, men kan have stor gavn af "Træn smerten væk" der med simple øvelsesvideoer fra patienthåndbogen, information om muskuloskeletale smerter og muligheden for at selvmonitorere, tilbyder et supplement til tradionel behandling.
Hvad er fordelene ved projektet for klinikken?
Klinikken er med til at videreudvikle et digitalt værktøj "Træn smerten væk" til den store gruppe af patienter i almen praksis med muskuloskeletale smerter.
Hvad er klinikkens opgaver i projektet helt konkret?
At bidrage med lægernes/klinikkens erfaringer med anvendelsen Træn smerten væk i et interview á 30 min-1 times varighed.
Kontakt og det praktiske
Projektets hjemmeside:
Hvordan skal klinikken tilmelde sig projektet?
Send en mail til nisi@ph.au.dk for tilmelding eller mere info. Så kan vi tage en snak om hvad der passer dig/jer. Interviewet kan foregå online eller fysisk i jeres praksis afhængigt af hvad der passer dig/jer.
Navn (kontaktperson 1):
Nina Sjørup Simonsen
E-mail (kontaktperson 1):
Telefon (kontaktperson 1):
25 30 57 70
Navn (kontaktperson 2):
E-mail (kontaktperson 2):
Telefon (kontaktperson 2):